Op 9 april dit jaar moest Trijntje Oosterhuis afscheid nemen van haar vader Huub Oosterhuis. Dat was een groot verlies voor Trijntje want de voorbije jaren heeft ze veel van haar vader geleerd. Zo heeft ze door hem geleerd vergevingsgezind te zijn.

En dat kwam goed van pas na haar scheiding in 2012 met BNNVARA-topman Sander van den Eerden. Hij is tevens ook de vader van haar zonen Jonas en Marijn.

Sander zou Trijntje hebben bedrogen met een collega en de zangeres was kapot van de breuk. Maar ze liet zich niet kennen. Door de opvoeding die ze van haar vader kreeg wist ze dat tijd essentieel was voor het afnemen van haar verdriet.

“Ook vergeving is nodig. Weggaan zoals Sander deed, is uiteindelijk net zo pijnlijk als verlaten worden. Sander probeerde ook gewoon gelukkig te worden en maakte een keuze die voor hem nodig was”, vertelt ze in Nouveau en Story.

Trijntje was niet vanaf het eerste moment erg vergevingsgezind. Het is naarmate de tijd vorderde dat haar dat steeds beter lukte. “Dat heeft ook met liefde te maken. We hebben zulke mooie kinderen en zoveel van elkaar gehouden, dat we het elkaar ook gunnen zonder elkaar verder te leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.