Ze doen geen uitspraken over elkaar

Maxima werd heel wat jaren geleden één van de ambassadeurs voor microkredieten. Het bleef niet bij de rol van ambassadeur, maar het werd uiteindelijk ook en uitvoerende en adviserende rol voor de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Haar rol bestaat erin om de regeringen te adviseren hoe ze met allerlei financiële hulpmiddelen de mogelijkheden voor hun inwoners kunnen vergroten, schrijft Weekend.

Ook de Belgische koningin Mathilde is ambassadeur maar dan voor UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de VN. En dat zorgt ervoor dat beide koninginnen een bijbaantje hebben bij de VN dat ze met hart en ziel doen.

Maar vaak komen de koninginnen niet langs en bellen doen ze ook niet vaak met de VN, dat bevestig Belgisch koningshuisdeskundige Wim Dehandschutter.

“Intussen ben ik er al lang van overtuigd geraakt dat dat een geromantiseerd beeld is. Ik weet ook niet of Maxima en Mathilde ervaringen met elkaar uitwisselen. Koningshuizen doen zogezegd geen uitspraken over elkaar.”

Maar Wim ging op zoek naar de juiste vraagstelling om toch iets meer te weten te komen. Zo vroeg hij of Maxima het belangrijk vond dat ze allebei actief zijn bij de VN.

“Hoe meer mensen zich engageren voor de toekomst van de planeet, hoe beter het is”, antwoordde Maxima hier heel professioneel op.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.