Ria Valk heeft borstkanker. Dat ontdekte ze heel toevallig toen ze onbewust met haar arm onder haar borst ging. Toen Ria de diagnose kreeg flitste er vanalles door haar hoofd en was ze erg blij met de steun van haar man Hans.

“Ik moest heel snel een operatie ondergaan”, begint Ria in Story. “Maar een week voor mijn operatie had ik nog een optreden voor 150 mensen. Ik wilde dat niet afzeggen. Ik voelde me ook niet ziek. Dus ik ben ernaartoe gegaan en die mensen hebben, zonder dat ze het wisten mij erdoorheen gesleept.”

Valk kreeg ontzettend veel kracht en energie van dat optreden en de mensen dat ze het optreden tot op de dag van vandaag nog altijd niet vergeten is. Dat ze daags nadien naar het ziekenhuis moest voor de operatie, vergat ze heel eventjes.

“Om zeven uur ’s morgens vond de borstsparende operatie plaats. Ze hebben de poortwachter weggehaald. Die zorgt voor celdeling en uitzaaiingen, zo begreep ik van de artsen. Het ging allemaal heel snel. Hans bleef al die tijd in de buurt en om twaalf uur ’s middags mocht ik alweer met hem mee naar huis.”

Al die tijd moest Ria het rustig aan doen en dat viel haar moeilijker dan gedacht. “Ik had gedacht dat het makkelijker zou gaan, maar ik ben ontzettend moe. Waarschijnlijk hangt de narcose nog altijd in mijn lijf.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl