Ze kwam pijnlijk ten val

Een skireis, het is iets wat jaarlijks op de planning staat van veel Nederlanders. Voor Ria Valk is het geen traditie om jaarlijks te gaan skiën, zij trekken liever naar Spanje.

“Ik was al 33 jaar niet meer in Oostenrijk geweest. Ik kocht op mijn 59e een appartement in Spanje. En vanaf dat moment ging ik niet meer naar Oostenrijk om te skiën. Het was 2 uur rijden vanaf het appartement tot in Oostenrijk en dat was misschien wat veel”, klinkt het in Party.

Toch is Ria Oostenrijk nooit vergeten. Ze koestert er mooie herinneringen aan. Zo kwam ze daar voor het eerst met haar overleden man Herman. Toen leerde ze ook voor het eerst skiën. Ze was toen 39,

“Ik kon vrij goed skiën, maar ik ging nooit op de zwarte piste. Alleen rood en blauw. Ik deed altijd twee afdalingen en dan heerlijk aan de glühwein bij Gerry’s Inn, waar ik ook vaak optrad.”

In tegenstelling tot prinses Beatrix, heeft Ria nooit iets gebroken. Alleen haar knieband eens een keertje gescheurd. “Ik moest toen met de banaan naar beneden worden gebracht, waarna ik naar een kliniek ging. Ik weet nog dat je meteen vijfduizend gulden moest betalen om geholpen te worden, anders deden ze het niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl