Het heeft eventjes geduurd maar er is een uitspraak rond de erfenis van wijlen André Hazes. Rachel Hazes is wel degelijk niet de wettige erfgenaam, maar mag wel alle activiteiten blijven uitoefenen rond de zanger.

De rechter heeft bepaald dat het geen zaak van spoedbelang is, gezien Roxeanne al in 2020 wist dat haar moeder geen wettige erfgenaam was.

Bernard Tomlow, de woordvoerder van Roxeanne reageert in Weekend. “Wij zijn heel blij met deze uitspraak. Het is voor mensen moeilijk te vatten wat er precies door de rechter is gezegd. Sommige denken dat mevrouw Van Galen (de echte achternaam van Rachel) de titel erfgename mag blijven gebruiken, en die rechten mag blijven exploiteren, maar daar is geen sprake van.”

Dat ze niet meteen een bodemprocedure zijn begonnen heeft voor Tomlow een logische verklaring. “Van Galen stelde altijd: ik heb een verklaring van erfrecht. Ik heb een waardebepaling van de rechten. Een bezoek aan de rechter moest duidelijk maken of ze die ook daadwerkelijk heeft.”

Tijdens de zitting bleek uiteindelijk dat Rachel die niet had en dat ze volop aan het liegen was. “Door het kort geding krijgen wij een veel simpelere bodemprocedure dan wanneer we er meteen mee waren gestart.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl