In 1991 werkte prinses Laurentien in Atlanta. Daar werkte ze voor het Headline News van CNN. Een unieke ervaring voor de prinses die daar de copy schreef en verantwoordelijk was voor de autocue.

“Ik heb er wel van geleerd hoe belangrijk het is een neutrale taal te vinden waarin iedereen zichzelf kan herkennen. Woorden vinden om dicht bij mensen te kunnen komen, dat vind ik een mooie puzzel”, zegt Laurentien in Libelle.

Nu is Laurentien bezig met werk dat ze doet voor de mensen die betrokken raakten bij de Toeslagenaffaire. Daarvoor richtte ze haar stichting Number 5 op.

“Ik richt me inderdaad op een alternatieve aanpak voor de mensen die kampen met de gevolgen daarvan. Ik geloof in gemeenschapszin en in samen met de mensen om wie het gaat een oplossing vinden. Dat wil ik ook echt, want ik schaam me voor de Toeslagenaffaire.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.