Prinses Ariane is er klaar voor

ByLisa Paulussen

3 september 2023
Foto: RVD

Prinses Ariane is klaar voor de volgende grote stap in haar leven. Ze is naar Italië vertrokken om daar de komende twee jaar te gaan studeren. Dat doet ze aan de kostschool United World College Adriatic. Daar kiest ze voor een internationaal Baccalaureaat.

Zo’n internationaal diploma kan de prinses toegang geven tot verschillende buitenlandse topuniversiteiten. De school in Wales waar haar zus Alexia heeft gestudeerd is een zusterschool van die waar Ariane nu naartoe trekt.

Ariane is de jongste van de drie dochters van Maxima en Willem-Alexander en het zal dus even moeilijk zijn om ook hun jongste dochter het nest te zien verlaten, schrijft Story.

Maar gelukkig is de jongste dochter er niet alleen. Ook haar neef Claus-Casimir studeert er aan dezelfde school. Hij studeerde eerder op een Schotse kostschool en trok daarna naar Parijs. Nu zet hij zijn opleiding verder in Italië.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.