En dat is niet abnormaal

Er is de voorbije maanden heel wat gebeurd rond prinses Amalia. Ze ging voor het eerst naar de universiteit en zou van het studentenleven gaan genieten. Tot er plots een dreiging boven haar hoofd kwam te hangen en de kroonprinses onder strenge bewaking kwam te liggen.

Maar niet alleen haar vader en moeder zijn erg bezorgd om Amalia, ook haar oom, prins Constantijn, maakt zich behoorlijk zorgen om zijn nichtjes?

“Het is een heel dramatische situatie. Maar het is vooral menselijk heel beperkend. Als je een jonge vrouw bent, dan wil je in je studententijd vrij kunnen leven”, vertelt Constantijn in het tv-programma ‘Op1’.

Het doet hem pijn dat zijn nichtje niet het leven kan leiden dat ze zo graag wil. Hij had haar zo graag gegund wat zijn dochters wel volop kunnen doen. “Dat is haar niet gegund.”

Constantijn was altijd de eerste troonopvolger na Willem-Alexander en zij steeds al lachend dat hij erg voorzichtig moest zijn tijdens het spelen met Willem-Alexander. Anders zou hij de troon moeten bestijgen en daar had hij niet bepaald veel zin in.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.