Het is voor Thijs Römer nog even bang afwachten of hij zal moeten boeten voor zijn daden in de gevangenis, of dat hij misschien wel ontsnapt aan zijn gevangenisstraf.

In de gevangenis waar Thijs eventueel naartoe zou moeten, worden ze niet beoordeeld op hun daden. Ze worden er benaderd als mensen en er wordt samen met hen gewerkt aan hun fouten. Ze moeten beter uit de gevangenis komen, dan ze binnen zijn gegaan.

“Ik ga hem geen tips geven. Ik ben namelijk nooit bezig om mensen te verbeteren of te veranderen. Je kunt alleen mensen thuis laten komen bij zichzelf, bij hun fouten en hun goede kanten. Daarmee moeten ze aan de slag, om zich in de gevangenis voor te bereiden er beter uit te komen”, klinkt het bij Peter Faber in Weekend. Hij werkt al meer dan 40 jaar in verschillende gevangenissen.

De gevangenen moeten bij Peter zelf op zoek gaan naar hoe ze het allemaal beter kunnen doen en hoe ze het anders kunnen aanpakken.

“Ze moeten iets doen wat binnen de mogelijkheden van hun eigen talent en eigen mogelijkheden ligt. Als ze zeggen: ‘Ik weet het niet, want ik kan niks’: Probeer! Begin! Dat zijn de toverwoorden. Crime is nemen, je hebt dingen genomen, een ander pijn gedaan. Wat kun je doen om het leven leuker en aangenamer te maken voor jezelf en een ander.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.