Dan Karaty: “Dat was veel lastiger”

ByLisa Paulussen

14 september 2023
Foto: VTM

Hoewel Dan Karaty zijn alcoholprobleem altijd heeft willen verbergen, lukte dat na een tijdje niet meer. Toch niet meer voor zijn gezin. Terwijl hij anders als eerste wakker was in de ochtend bleef hij plots als langste in bed leggen.

“Het dieptepunt werd bereikt toen mijn destijds negenjarige dochter Quinn op een ochtend de slaapkamer binnenkwam en me in bed zag liggen, mijn gezicht opgezwollen, mijn ogen rood doorlopen. Ze schrok en zei: ‘Je ziet er niet zo goed uit , papa’. Dat was het moment dat ik brak”, vertelt Dan in Libelle.

Dat was het moment waarop Dan besloot dat hij hulp nodig had en dat het zo niet verder kon. Toch viel het hem bijzonder zwaar om om hulp te vragen.

“Toegeven dat ik mijn alcoholmisbruik niet kon beheersen was lastiger dan stoppen met drinken en nuchter blijven. Het is niet voor niks het eerste wat je moet doen als je wilt afkicken: erkennen dat je machteloos staat ten opzichte van hetgeen waaraan je verslaafd bent.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.