Na zijn comeback had André Hazes gehoopt een volledig nieuwe weg te kunnen inslaan met zijn muziek. Helaas slaat dat nieuwe repertoire niet helemaal aan en heeft hij noodgedwongen zijn oude repertoire weer mee moeten oppakken tijdens zijn concerten.

Ook zijn concert in Ahoy in Rotterdam is nog lang niet uitverkocht. Terwijl André dacht dat het zou helpen om ook zijn oude repertoire er weer bij te nemen, helpt het niet om het concert uit te verkopen.

“Het is niet alleen hij, het zijn ook zijn platenmaatschappij en zijn manager die dit willen. Ik heb wel begrepen dat er op korte termijn een album aankomt en ik ben benieuwd wat dat gaat doen. Ik denk dat ze van al die nieuwe singles zelf ook wel meer hadden verwacht”, zegt oud tekstschrijver Edwin van Hoevelaak in Party.

André wilde graag van het levenslied vanaf en wou liever wat stoerdere, meer rockmuziek brengen. Maar dat is niet meteen wat hij nu brengt. Het klinkt volgens Edwin allemaal nog een beetje lief.

“Hij heeft bewezen dat hij het kan en dat hij kan knallen. Zijn nummer: ‘Doodgewone Man’ was een echte poprock song. Als hij die lijn had doorgezet, had ik het wel begrepen. Maar dat is het gewoon niet. Het zit er een beetje tussenin. Ik kan het moeilijk omschrijven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl