Toen Maxime Meiland vijftien was, werd ze verkracht door een ex-gevangene. Het gebeurde op een avond toen ze met wat vrienden rondhing op het speelplein. 

Maxime heeft het lange tijd verzwegen, ook voor een van haar vrienden die met de verkrachter een tijdje heeft samengewoond. Zelfs nadat ze hem het hele verhaal heeft verteld, bleven de twee mannen met elkaar bevriend en dat tot grote verbazing van Meiland.

Het hele verhaal klopt volgens de dader in kwestie niet. Hij heeft nooit zijn verhaal kunnen doen, maar werd wel op de hoogte gebracht van de passage in het boek van Maxime.

“Maxime en ik hebben seKs gehad in de bosjes, maar de manier waarop dat in het boek is beschreven, is fictie. Zo is het helemaal niet gegaan”, begint hij in Story.

“Ze zat naast me op het bankje en we hielden elkaars hand vast. We begonnen aan elkaar te zitten. Op een gegeven moment zijn we weggelopen en iets verderop in de bosjes verdergegaan. Daar gingen we zoenen en gingen we ook een stapje verder. Maxime was duidelijk meer ervaren op seksueel gebied en had duidelijk al meer meegemaakt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.