Maxima leert dochters hoe ze met geld moeten omgaan

ByKS

21 april 2022
Copyright: RVD - Mischa Schoemaker

Als koningin of kinderen van hoef je je niet meteen zorgen te maken over geld. Toch wil koningin Maxima dat haar dochters verstandig met geld kunnen omspringen. En dat probeert ze hen ook te leren.

Zo krijgen haar drie dochters elk wat zakgeld waar ze zelf verstandig mee moeten kunnen omgaan. “Als het op is dan zeg ik tegen hen ‘Jammer, dan had je het maar niet moeten uitgeven. Want zakgeld is leergeld”, vertelt de koningin bij radiozender FunX en schrijft Party.

De drie prinsessen steken net zoals hun mama graag de handen uit de mouwen en Amalia en Alexia kozen er ook voor om een bijbaantje te nemen. Zo werkte Amalia in een strandtent in Scheveningen en werkte Alexia in een supermarkt.

Maxima vertrouwt haar dochters en stuurt hen ook regelmatig naar de supermarkt. “Als mijn dochters boodschappen hebben gedaan, dan betaal ik hen niet met contant geld terug. Dan sturen zij mij een tikkie. Wij proberen mee te zijn met onze tijd”, lacht ze.

Het is mooi om zien hoe Maxima haar dochters toch zo met geld leer omgaan. Ook al groeien ze op in een koninklijk gezin, omgaan met geld vindt het koningspaar toch ontzettend belangrijk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByKS