Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima ontvingen onlangs de Indiase president Ram Nat Kovind voor een staatsbezoek. Alles werd uit de kast getrokken en er werd niks aan het toeval overgelaten. Toch leek Maxima er die dag niet met haar gedachten bij te zijn.

De ochtend van het officiële staatsbezoek ontmoetten Willem-Alexander en Maxima Nadia Rashid, de moeder van het in 2016 naar India ontvoerde meisje Insiya. Zij had Maxima een brief gestuurd over de gewelddadige ontvoering door de Indiase vader.

In 2019 trok het koningspaar al eens een keertje naar India en toen zei Maxima al geëmotioneerd te zijn door het feit dat de vrouw haar kinderen al vijf jaar lang niet kon zien opgroeien. En ook nu werd Maxima heel emotioneel. “Die brief brak mijn hart.”

Maxima maakte de tijd om met de vrouw te praten. “Ik kan me niet voorstellen waar je doorheen gaat. We zullen het zeker opnemen en blijven opnemen”, zei Maxima tegen de vrouw en staat te lezen in Weekend.

Wat Maxima, Willem-Alexandder en Ram Nat Kovind hebben besproken, dat is nog maar de vraag. Willem-Alexander wenste India in ieder geval ‘vrede, vrijheid en voorspoed. Maar ook een toekomst waarin de stem van verdraagzaamheid mensen blijft inspireren. Een toekomst waarin India over de hele wereld vriendschap en bewondering zal oogsten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS