Het koningshuis in Nederland is bijzonder populair. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn graag geziene gasten en ook de dochters worden in de armen gesloten van de Nederlandse bevolking.

Toch is de bevolking niet altijd even positief en wordt de koningin af en toe verwend genoemd. Maar verwend zou Maxima zichzelf niet durven noemen. Ze heeft altijd verstandig moeten omspringen met haar geld en daarbij horen ook impulsieve aankopen.

“Ik heb veel dingen gekocht waarvan ik dacht: wat heb je eraan?”, vertelt ze bij radiozender FunX en in Party. De koningin geeft ook graag een voorbeeld van wat ze bedoelt. “Oorbellen, of een haarstukje. Dat werkte helemaal niet, mijn haar zag er niet uit.”

Die impulsieve aankopen hadden niet alleen als nadeel dat ze haar geld aan niks nuttigs had uitgegeven, maar ook dat ze harder moest gaan sparen om andere doelen te bereiken. Zo hield ze voor een reis met vriendinnen minder geld over.”

Maar van dat ‘verwende’ imago, daar wil ze graag vanaf. Zo blijkt dat ze helemaal niet op de zak van Willem-Alexander leeft en dat ze wel degelijk hard werkt voor haar geld. Naast het feit dat ze een uitkering krijgt van 400.000 euro per jaar, steekt ze ook vaak de handen uit de mouwen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS