De dochter van Martien Meiland, Maxime haar eerste boek is uit en dat heeft vader Martien met veel trots gelezen. Althans, hij is er mee bezig.

“Ik ben toch al ruim over de helft. Ik heb niet zoveel tijd om te lezen, want ik ben zes dagen in de week aan het werk in ons pension Code Rosé. Ik ben daar volgens mij al vijf weken aan het verven”, lacht Martien in Weekend.

Martien vond het allemaal vrij heftig om te lezen, want er zaten enkele erge stukken tussen. Hij was al vader wel op de hoogte, maar eenmaal je het op papier ziet staan, is het toch allemaal nog heftiger.

“Als dit mij allemaal was overkomen, had ik dat denk ik niet aangekund. Maar Maxime hoopt mensen te kunnen helpen. Zodat ze, buiten aangifte doen, iemand in vertrouwen kan nemen en zeggen wat er gaande is. Want het zelf bij je houden is natuurlijk vreselijk.”

In het boek vertelt Maxime onder andere over het feit dat ze op haar vijftiende is verkracht door een ex-bajesklant. “Ik had het boek dichtgeslagen en naast me op de eettafel gelegd, waarna ik op de iPad ging kijken naar een programma. Maar dan bleef ik steeds kijken naar dat boek met dat lieve gezicht van die meid… Ik kon het gewoon niet aanzien, ik vind het zo erg. Ik heb het boek maar omgeklapt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl