Een drankprobleem hebben, het zit bij de Meilandjes in de familie. Niet alleen Martien kampte een tijdje met het probleem, ook zijn vader had hetzelfde probleem.

“Het zit in de genen, dus ik moet daar heel erg mee opletten. Ik ben ook zelf naar Erica gegaan, van: ‘Eer, je moet me helpen, want ik red het anders niet.’ Toen heb ik een gesprek met haar gehad. O zoals Maxime zegt in haar boek: je moet er soms over praten, wat er ook gebeurt in je leven. Sommige dingen overkomen je en dan is het ’ t beste om daarover te praten”, zegt Martien in Weekend.

Maar volledig afkicken, dat lukt volgens Martien niemand. Wanneer André Hazes beweert volledig afgekickt te zijn van de drank en drugs, dan heeft Martien daar maar weinig vertrouwen in.

“Ik denk niet dat dat kan. Waarom niet? Ik denk dat die mensen altijd wel weer in verval raken. Maar ja, moet je luisteren, ik ben al zo blij dat ik doordeweeks niet drink en in het weekend eigenlijk ook niet. Alleen als er een feestje is, maar zoveel feestjes hebben wij niet, want we hebben heel weinig kennissen.”

Martien wil zichzelf liever niet teleurstellen met een terugval en drinkt daarom liever niet meer. “Als je helemaal stopt, dan is dat volgens mij ook niet goed. Ik denk dat je dan juist op een gegeven moment weer in dat oude ritueel komt. Ik weet het natuurlijk niet, maar ik ben tevreden met hoe het nu is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl