Sinds enkele maanden zijn Marieke Elsinga en haar partner Sander de trotse ouders van een zoontje, Jip. Het is voor Marieke nog altijd een beetje wennen dat ze mama is geworden, maar ze ziet haar zoontje ongelooflijk graag.

Toch zit Marieke niet elke dag op een roze wolk en heeft ze het soms moeilijk. Dat ze heel vaak last heeft van jeuk is één van de grote boosdoeners.

“Jeuk is erger dan pijn, hoor je wel eens zeggen. Dat leek me altijd een beetje onzin. Maar nou, daar ben ik van teruggekomen. In mijn zwangerschap ontdekte ik één jeukend plekje op mijn linkerbeen. Het groeide uit tot meerdere plekken op beide benen, werd bestempeld als zwangerschapsjeuk en zou na de bevalling wel verdwijnen…. Niet dus”, zegt Marieke in Party.

Marieke deelde haar verhaal op Instagram om andere moeders met hetzelfde probleem een hart onder de riem te steken en om aan te tonen dat het niet allemaal zo makkelijk is.

“Je ziet vaak alleen de vrolijkheid, de blije koppies, misschien het terugverende lijf, maar ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.