Willem-Alexander zit al tien jaar op de troon, het is bijna niet te geloven. De koning heeft de voorbije jaren veel mooie momenten gekend, maar het heeft ook al flink tegen gezeten.

Zo trok de koning in het midden van de pandemie naar Griekenland met zijn vrouw Maxima. En dat terwijl iedereen thuis moest blijven en vooral niet naar het buitenland mocht.

Willem-Alexander besefte snel dat dat een domme zet was, maar vindt het ook erg vervelend dat alles zo snel op sociale media verschijnt.

“In Nederland heeft iedereen altijd overal een mening over. Er is een soort van profileringsdrang. Soms vind ik het vervelend dat ik niet kan reageren. Er zijn veel mensen die zomaar alles kunnen zeggen”, vertelt hij in de podcast van Edwin Evers en schrijft ook Primo.

Voor zichzelf vindt de koning die commentaar allemaal prima. Maar hij vindt het vooral erg jammer voor zijn kinderen. “Het raakt mij niet, maar ik heb er wel mee moeten leren omgaan. Maar mijn dochters zitten ook op alle sociale media, zij lezen en horen alles. We schermen hen nooit voor alles af.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl