Ze is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Glennis Grace mag binnenkort starten aan haar 200 uren taakstraf en dat in een verzorgingshuis. Maar weinig mensen zijn te spreken over de plaats waar Glennis terecht komt voor haar taakstraf en we kunnen ze niet helemaal ongelijk geven.

Ook Marga Bult keek even vreemd op toen ze het hoorde. “Het is geen straf om in de zorg te werken. Ik kan me voorstellen dat de gemiddelde Nederlander denkt: is dit wel een straf? Ik heb zelf ook met Glennis te maken gehad, in de tijd van de Zwarte Pieten-discussie. Dat was niet niets….”, vertelt Marga in Story.

Glennis maakte Marga met de grond gelijk en dat alleen maar omdat Bult iets had van ‘Zwarte Piet is cultuur’. Marga kan zich dan ook een goed beeld vormen van hoe het er aan toe is gegaan in de Jumbo.

Maar Bult is niet louter negatief over Glennis en haar taakstraf. Zij ziet er toch ook de voordelen van in. 

“Ik denk dat het voor haar als mens een opsteker kan zijn. Het is wel aanpoten. Zelf ga ik ook weer in de zorg werken. Ik heb dat in de coronaperiode anderhalf jaar gedaan, maar ben nar het overlijden van mijn man en de verslechterde gezondheid van mijn moeder, gestopt. Nu dat achter de rug is, ga ik de zorg weer in.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.