Het lijkt soms wel of elke bekende Nederlander ambieert een carrière in de politiek. Ook Albert Verlinde zette de stap in die richting, al liggen zijn ambities niet heel erg hoog.

“Ik ben erin gerold omdat ik op voorkeursstemmen ben gekozen. Ik kreeg zoveel stemmen dat ik dacht: dan moet ik er ook gaan zitten. Wat ik erg boeiend vind, is dat ik word geconfronteerd met dingen die mensen bezighouden”, vertelt Albert in Party.

Albert vindt de wereld van de politiek erg interessant en dat vooral omdat hij er daar helemaal anders aan toe gaat dan in het bedrijfsleven.

“Daar bepaalt de directeur hoe iets wordt gedaan. In de politiek moet je naar elkaar luisteren om samen tot iets te komen. Dat is voor mij een heel mooie les in de politiek: door goed te luisteren tot samenwerking komen waar je met z’n allen de schouders onder zet.”

Albert vindt het allemaal erg leuk om doen, maar zou het niet de ideale ontspanning durven noemen. “Dan lijkt het alsof ik niks doe. We hebben iedere maandagavond fractievergadering, donderdag een commisievergadering of raadsvergadering en nog zoveel meer. Op zo’n vergaderingen moet je flink alert zijn. Maar ik vind het heerlijk om er te zitten en mensen te horen, politieke spelletjes herkennen en mijn opmerkingen op het goede moment te timen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl