De LP is weer heel in en steeds meer en meer artiesten brengen hun album niet alleen uit op CD of digitaal maar ook op LP. 

Een LP is natuurlijk iets van vroeger, want vroeger brachten artiesten enkel muziek uit op plaat. Ook Maggie MacNeal heeft nog heel wat platen uitgebracht. Haar eerste soloplaat dateert uit 1976.

“Ik weet nog dat het best wel spannend was. Mijn eerste solosingeltje heette ‘Nothing Else To Do’, dat ging over het uiteenvallen van het duo Mouth & MacNeal. Ik zag dat als een tussenstap naar de carrière die ik voor ogen had. Toen we de plaat gingen maken, hebben we eerst een aantal demo’s opgenomen”, begint Maggie in Party.

Tussen die demo’s zat ook het nummer ‘When You’re Gone’. De PR-manager was niet zo enthousiast over het nummer en vond het vooral veel te lang. Platenbaas Ben Bunders wilde het nummer absoluut wel uitbrengen en drijfde zijn zin door.

“Hij heeft gelijk gehad, want het werd meteen een gigantische hit. Zelfs wereldwijd. In Brazilië ben ik nog steeds helemaal de ster. Ik heb daar wekenlang op nummer één gestaan en destijds zelfs de Rolling Stones van de eerste plek geduwd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.