Johhny de Mol zal de opnames van ‘Camping De Wildernis’ niet snel meer vergeten. Hij mocht er doen wat hij graag doet: praten met mensen, meerbepaald 4 families die op de camping gingen kamperen.

“Dat waren doorgewinterde kampeerders, maar die zelden in het buitenland waren geweest. Sommige van hen hadden zelfs nog nooit gevlogen. Toen ze aankwamen, wisten ze alleen dat ze waren uitgekozen vanwege hun kampeerervaring, meer niet”, zegt Johnny in Libelle.

Elke familie die was uitgekozen voor het programma, had natuurlijk zijn eigen verhaal te vertellen. Het was de taak van Johnny om dat verhaal er uit te halen. Iets wat hij misschien nu wel nog beter kan dan vroeger.

“Ik heb misschien een iets breder palet gekregen. Maar alles valt of staat met hoe je in de wedstrijd zit. Het begint ermee dat je je veilig moet voelen en dat was daar zo. Daarnaast moet je onthouden dat luisteren belangrijker is dan praten. Mijn zus zei altijd: ‘God heeft ons twee oren gegeven en één mond. Als hij had gewild dat we meer zouden praten, hadden we wel twee monden gehad.’ Er zijn maar weinig mensen die luisteren om het luisteren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.