De Nederlandse kroonprinses Amalia wacht binnenkort een zware taak. Als troonopvolgster van Willem-Alexander en officiële vertegenwoordigster van Nederland komen er heel wat formele activiteiten op haar planning. Het weekblad Weekend ging op onderzoek naar wat haar momenteel bezig houdt.

Nu ze 18 geworden is, dringt er zich een toekomstige studiekeuze op voor Amalia. Gelukkig heeft ze het afgelopen jaar voor zichzelf een sabbatjaar ingelast, zodat ze daarover een weloverwogen beslissing kan nemen.

Na haar examens op het gymnasium, startte voor haar een jaar waarin ze volop op ontdekking kan gaan in het leven. Ze is doorgaans heel terughoudend om privé-informatie te geven aan het publiek, net als de rest van de koninklijke familie.

Wanneer men polst naar haar toekomstplannen, blijft ze oppervlakkig. Toch licht ze een klein tipje van de sluier over waar ze naar uitkijkt.

“Een beetje de wereld over reizen, dingen doen die ik misschien over twintig jaar niet meer kan doen, zoals stage lopen bij heel gave bedrijven”, geeft ze daarover mee.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl