Willem-Alexander en Maxima zijn altijd erg geliefd geweest bij de Nederlandse bevolking. Maar dat is de laatste 2 jaren heel erg veranderd. En dat zou vooral de fout zijn van de koning.

“De koning lijkt te veel op zichzelf gericht. Jagen op zijn landgoed, foute feestjes geven en naar Griekenland vliegen tijdens de coronacrisis: niet goed”, zegt een ondervraagde Nederlander tijdens een enquête en schrijft ook Party.

De Nederlanders mogen dan wel niet meer tevreden zijn over Willem-Alexander, bij Maxima valt het allemaal wel mee. 7/10 Nederlanders is nog altijd erg tevreden over de invulling van hun koningin.

Willem-Alexander reageerde persoonlijk op de verwijten. “Ik heb altijd gezegd dat peilingen mij niet zoveel doen. maar wat ik wel goed vind, is opbouwende kritiek. Met andere woorden: als je dat niet hebt, kun je eindigen zoals Poetin en dat wil niemand….

Een gewaagde uitspraak, zo bleek aan de reacties achteraf. Soms lijkt het wel alsof het de Oranjes allemaal niks kan schelen wat het volk van ze vindt, maar het doet natuurlijk wel degelijk pijn. Het koningspaar is nu een charme-offensief gestart in de hoop zou het vertrouwen van hun bevolking terug te winnen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl