Ze moest vaak afscheid nemen

De voorbije maanden werd vooral koning Willem-Alexander in de bloemetjes gezet omdat hij al tien jaar koning van Nederland is. Maar ook Maxima mag niet vergeten worden. Ook zij zit al tien jaar op de troon als koningin.

Zij heeft er de voorbije tien jaar niet alleen veel mooie momenten opzitten, maar ook enkele erg zware momenten. Zo was ze amper 3 maanden koningin toen prins Friso kwam te overlijden, de broer van koning Willem-Alexander. Na amper 3 maand kwam er al heel wat druk op haar schouders terecht.

Een jaar later overleed dan weer Jorge Zorreguieta, de vader van Maxima. Dat laatste jaar was een tijd van veel over en weer vliegen tussen Nederland en Buenos Aires, waar Jorge verbleef.

En alsof dat nog niet genoeg was, overleed nog eens 4 jaar later Maxima’s jongste zusje, Inès, die al jaren psychische problemen en een depressie had. Zij maakte zelf een eind aan haar leven.

Sinds de dood van haar zusje zet Maxima zich als erevoorzitter in voor de Stichting Mind Us, een organisatie die de mentale gezondheid onder jongeren wil verbeteren, schrijft Party. En zo koppelt Maxima iets minder prettig dan toch weer aan iets moois.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.