Hoewel koning Willem-Alexander zich niet meteen zorgen moet maken om geld, is de koning toch steeds op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Dat doet hij onder andere ook door zijn landgoed De Horsten.

Met het idee om er een zonnepark te bouwen, lijkt er op het landgoed een nieuw verdienmodel te ontstaan voor de Oranjes.

Het landgoed is ook een woongebied voor heel wat mensen en die huizen worden wel verkocht, toch blijft de grond eigendom van de koning. En daar ontvangt hij heel wat erfpacht op, weet Story.

Doordat hij eigenaar is krijgt hij daar jaarlijks een vergoeding voor. Zo is bijvoorbeeld Jachtslot Ter Horst dat gekocht werd door een ICT-ondermer voor 600.000 euro. Daar krijgt Willem-Alexander jaarlijks zo’n 30.000 euro voor.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.