Koning Willem-Alexander wil graag een zonnepark bouwen op landgoed De Horsten. De koning is eigenaar van het landgoed en kan er dus mee doen wat hij wil. Tenminste als de gemeente hem daar toestemming voor heeft. Al lijkt dat niet meteen een probleem te zijn.

Door een zonnepark te bouwen, kan de koning zichzelf voorzien van energie. En dat zou mooi meegenomen zijn. De koning betaalt immers het onderhoud van het landgoed uit eigen zak.

Wanneer er een zonnepark gebouwd zou worden op het landgoed komt er voor de koninklijke familie opnieuw een verdienmodel bij op het domein. Want zo zijn er wel een aantal in dat gebied.

Zo is het park grotendeels gratis toegankelijk voor iedereen, maar moet je wel een betaalkaart komen wanneer je in de tuin van kasteel Duivenvoorde wil rondwandelen. Gratis parkeren dat zit er ook niet in.

Maar al de opbrengsten van die zaken worden gebruikt voor het onderhoud van het landgoed. Zo wordt onder andere het gekapte hout verkocht aan een handelaar die het daarna verder verhandelt. Het is duidelijk dat Willem-Alexander niet alleen een goede koning is, maar ook een sterke ondernemer.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.