Speciaal voor hun reis naar het Caribisch deel van Nederland huurde koning Willem-Alexander een privéjet met registratie PH-LAU. Het toestel staat ook bekend als het toestel waar er tot twee keer toe een stevig incident mee plaatsvond.

Ook luchtvaartjournalist Menno Swart kan bevestigen dat het een gevreesd toestel is. Zo beleefde dj Afrojack er bange momenten in toen hij van Cyprus naar Stockholm reisde. Het toestel moest kort na het opstijgen al meteen rechtsomkeer maken omwille van een kapotte motor.

Maar ook voetballegendes Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Mark van Bommel en John Heitinga zijn niet te spreken over het toestel. Ook zij beleefden angstige momenten.

De mannen waren op weg naar Ibiza toen plots in de lucht bleek dat het landingsgestel niet goed werkte. Daardoor moesten de mannen meteen terugkeren naar Schiphol.

Ze vertelden hun verhaal later aan zanger Rolf Sanchez en ook die kon bevestigen dat het geen pretje moet geweest zijn. “Dat klopt, dat was echt doodeng voor die jongens. Ik zat niet in het toestel. Gelukkig niet”, vertelt Rolf.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.