Een koning en koningin moeten het goede voorbeeld geven, dat weten ook Willem-Alexander en Maxima. Zij proberen al een tijdje duurzamer te leven en dat kan wel op veel appreciatie rekenen van de bevolking.

Zo hebben ze zo’n 191 zonnepanelen laten installeren op het paleis en wordt er in het paleis zelf ook meer en meer gekozen voor lokale producten om mee te koken.

Maxima en Willem-Alexander koken zo vaak mogelijk met biologische producten en proberen zoveel mogelijk vegetarisch te eten. In de koninklijke tuinen worden dan weer bijen gehouden, gezien die een cruciale rol spelen in de belangrijke balans in de natuur, schrijft Party.

De duurzame manier van leven van de koning staat wel in groot contrast met die van zijn moeder toen zij nog koningin was.

Terwijl de koning kiest voor hybride en elektrische auto’s, was Beatrix er niet voor verlegen om het vliegtuig te nemen wanneer zij ergens naartoe moest. Zo liet ze zich ooit vliegen naar Groningen voor een werkbezoek.

Maar de initiatieven van de Oranjes houden hier niet bij op. Ook de verwarming staat een graadje lager en de koninklijke werkkleding wordt meermaals gedragen en niet beperkt tot één keer.

En ook Amalia draagt haar steentje bij. Zij is grote fan van de sieraden van SeeMe, een fairtrade sieradenmerk. En ook haar sneakers zijn heel vaak duurzaam en van het merk Veja.

Dat al deze initiatieven op veel bewondering en appreciatie kunnen rekenen van de Nederlandse bevolking en ver daarbuiten, dat kunnen we dan ook heel goed begrijpen!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl