In februari dit jaar werd Jacques Herb opgenomen in het ziekenhuis met covid. Ondertussen is hij al terug thuis, maar hij draagt nog altijd de gevolgen van long-covid.

“Gevoelige luchtwegen blijven een zwak punt. Ik heb het soms benauwd en heb een tijdje geleden nog drie dagen aan de zuurstof doorgebracht in het ziekenhuis van Deventer. Maar mijn vrouw heeft iets gevonden op internet, dat ik nu altijd bij me draag. Het is een soort pufje dat tegelijk tegen ontstekingen werkt”, vertelt Herb in Party.

De zanger voelt zich al iets beter dan enkele maanden geleden, maar hij trekt zich op aan de nieuwe en leuke dingen waar hij mee bezig is.

“Het heeft wel een beetje invloed gehad op mijn werk als zanger. Je kan er wat hees van worden. Ik merk dat ook wel ietsje bij het gewone praten, maar bij het zingen stap ik daar gewoon overheen. Vooraf moet ik natuurlijk wel wat stemoefeningen doen en wat ademhalingsoefeningen. Overdag doe ik het nog rustig aan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.