Wanneer Frans Bauer zijn vrouw Mariska even alleen moet achterlaten, zorgt hij er altijd voor dat er iemand bij haar in de buurt blijft. Dat doey hij sinds het herseninfarct dat ze begin vorig jaar kreeg.

Ondertussen is de angst een beetje geweken en durft Mariska al weer heel wat meer dan 2 jaar geleden. De angst overheerst haar leven niet meer.

“Gelukkig is Mariska’s gemoedstoestand hetzelfde gebleven. Dat heb je natuurlijk niet in de hand, maar het gaat goed. Met deze medicatie is de kans dat ze het weer krijgt hetzelfde als voor een infarct. Daar moesten we ons aan vasthouden”, klinkt het bij Frans in Weekend.

Toch kan Bauer niet ontkennen dat hij zich nog wel eens zorgen maakt over dingen. Dat is vooral gekomen door ouder te worden.

“Ik maak me zorgen over alles om me heen: mijn gezin, mijn vrouw, vrienden, kennissen, m’n ouders – alle mensen om wie ik geef. Het is niet vanzelfsprekend dat we hier rondlopen, daar mag je ook wel dankbaar voor zijn. Niet dat ik de hele tijd bezig ben met negativiteit en angsten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.