Ze zijn beide erg geliefd

Het mag gezegd worden: de koninginnen van onder andere België, maar ook Nederland doen het ontzettend goed. Zij tonen dat ze de koning niet nodig hebben om hun mannetje te staan en dat ze ook zonder hen op werkreis kunnen.

Dat doen ze ook nog eens vaak in het gezelschap van hun dochters, die tevens ook de troonopvolgster zijn.

Koningin Maxima zat recent nog in Marokko voor een reis in het kader van haar VN-werk. In 2005 maakte ze zich samen met anderen sterk als ambassadeur voor microkredieten. En ook koningin Mathilde van België mag zich één van die ambassadeurs noemen.

Het grote verschil tussen de twee dames: Maxima had dankzij haar studies al een achtergrond kennis rond economie, iets wat Mathilde niet meteen heeft. Al speelt dat in dit geval ook weinig een rol.

In de biografie van Maxima: ‘Maxima, Meer Dan Majesteit’ wordt een moment omschreven dat beide prinsessen aanwezig zijn op een evenement voor microkredieten.

“Mathilde deed daar precies wat er van haar werd verwacht: ze genereerde met haar koninklijke aanwezigheid aandacht voor het onderwerp. Maar het is anders dan Maxima’s werkwijze, die vragen zou hebben gesteld en inhoudelijk zou hebben meegedaan”, citeert Weekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl