Eerder dit jaar moest Gerard Joling afscheid nemen van zijn geliefde moeder Janny. Hij mist haar nog altijd ontzettend hard, maar prijst zich ook gelukkig dat ze toch 92 jaar is mogen worden. Maar Gerard heeft het niet alleen moeilijk met zijn emoties.

Jarenlang voert Gerard al een strijd tegen de kilo’s. Hij is een echte jojo-er en moet vaak trainen om die extra kilo’s er weer af te krijgen. Met de zomer in het vooruitzicht staan er met De Toppers weer vele optredens gepland, en daarvoor wil Gerard graag strak staan.

“Volgens mijn manager ben ik nog nooit zo dik geweest”, lacht Gerard in Party. “Maar ik weet hoe het komt. Ik zit vaak nog lekker eventjes aan de bar of op het terras en dan krijg ik weer trek. En als er een plank met ossenworst en kaas voorbij komt, dan doe ik vrolijk mee.”

Gerard geniet graag van het leven, maar hij maakt zich ook wat zorgen om zijn gezondheid. Om zijn bezorgdheid de kop in te drukken, liet hij zich dan ook uitgebreid checken en kreeg daarna een geruststellende uitslag.

Een afgetraind lichaam zal Joling waarschijnlijk nooit hebben, maar of dat nu met wasbordjes is, of met een buikje, zingen kan hij als de beste. Gerard lanceerde nog maar pas zijn allernieuwste single ‘Simpel Zijn’. Een nummer dat beschrijft waar het allemaal om draait: ‘Dat de simpele dingen heel mooi zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS