Erica Meiland stapt in de politiek

ByKS

4 april 2022
Foto: William Rutten / SBS 6

Erica Meiland is de afgelopen maanden ongetwijfeld vaak over de tong gegaan bij menig Nederlander. Enkele uitspraken in haar boek deden heel wat stof oplaaien en leidde zelfs tot doodsbedreigingen.

Die doodsbedreigingen en commentaren waren voor Erica het teken dat je in Nederland niets meer kan zeggen zonder volop commentaar te krijgen. Het dreef haar zover dat ze zelfs de politiek is ingestapt.

En dat zien heel wat mensen uit Noordwijk graag gebeuren. Erica kreeg maar liefst 305 voorkeursstemmen en zien haar graag toe treden tot de gemeenteraad en misschien zelfs in de coalitie. Haar partij, de PVV, wist vanuit het niets vier zetels te behalen en is daarmee in één klap de tweede partij van Noordwijk geworden.

En dat hebben ze allemaal te danken aan Erica. Nu ze zo’n grote partij zijn geworden is Erica ook een groot voorstander van het houden van referenda, schrijft Party. Zeker bij belangrijke zaken of als de gemeente een grote investering moet doen.

“Dan weet je gelijk hoe de burger er over denkt. En tegenwoordig is dat volgens mij online makkelijk te regelen”, zei Erica onlangs in een interview. Voor het geld hoeft Erica dit in ieder geval niet te doen, maar het extraatje dat ze ermee verdient, is mooi meegenomen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByKS