Begin vorig jaar moest Gerard Joling definitief afscheid nemen van zijn moeder Janny. Hij mist zijn moeder heel erg. Ze was niet alleen zijn beste vriendin, maar ook zijn klankbord.

Gerard heeft een nieuw album uit ‘Dit ben ik’ en dat heeft zijn moeder niet meer kunnen horen. Ze heeft haar mening niet meer kunnen geven en haar zoon niet meer kunnen corrigeren.

Zijn moeder was vaak te zien in filmpjes van de zanger en ook daar zag je hoe ze haar zoon af en toe op de vingers tikte. Janny was de enige waar Gerard naar luisterde, zoveel is zeker, weet Party.

Er zijn natuurlijk nog belangrijke mensen in Jolings leven, maar niemand zo belangrijk als zijn moeder. Niemand waar Gerard meer zal naar luisteren dan zij. Ook naar zijn manager Wino Omtzigt luistert hij niet.

“Als ik aanschuif bij ‘Vandaag Inside’, zijn ze daar bij mijn management niet zo blij mee. ‘Je neemt drie witte wijntjes en roept vervolgens van alles’, zeggen ze dan. Dat komt dan ook weer terug in samenvattingen en dan denk ik soms ook: misschien had ik er wat langer over moeten nadenken”, lacht Gerard in Party.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.