Omdat de PSA-waarden van Jan Keizer weer te hoog lagen, krijgt de zanger nu hormooninjecties om de groei van tumoren te verkleinen. Jan gelooft in het beste, al hebben die hormooninjecties ook flink wat nadelen.

“Ik heb geregeld enorme opvliegers en ik merk ook dat ik zwaarder word. Terwijl ik hetzelfde eet. Nou ja, als Marie een schaaltje zoutjes neerzet op tafel gaat dat wel gelijk leeg. Maar ik merk echt dat sommige broeken me te strak gaan zitten”, zegt Jan in Weekend.

Op een podium staan doet Jan niet echt meer. Maar hij vult zijn dagen wel met schilderen en tennissen. Vooral met dat laatste is hij nog maar onlangs mee begonnen. “Een beetje bewegen kan natuurlijk nooit kwaad.”

In 2016 waren de PSA-waarde van Jan ook veel te hoog en toen werd een agressieve vorm van prostaatk*nker vastgesteld. Maar nu voelt de zanger zich prima.

“Ik heb nergens last van. Ik ben een heel gelukkig mens. Ik heb zelfs mijn eerst schilderijen verkocht. Zelfs eentje aan fans uit Denemarken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.