In 2017 werd het derde kindje van Ellemieke Vermolen en Sergio Herman geboren. Nadat ze dat verdriet verwerkt hadden wilde het koppel nog steeds graag een kind.

Maar dat gaat allemaal niet vanzelf bij Ellemieke. Haar twee vorige kinderen werden ook via een lang ziekenhuistraject geboren.

“Na een half jaar zijn we dat traject weer ingegaan. Dat is een heel bizar verhaal”, begint Ellemieke in Weekend. “We wilden het drie keer een kans geven en het universum laten beslissen. Bij de eerste keer moest mijn eicel eruit gehaald worden. Je ligt dan met je benen in die beugels terwijl de arts onderzoekt waar het eitje zit.”

De arts vond een mooie eicel en wilde die aanprikken. Maar toen ging het helemaal mis. Net op het moment dat hij het wilde doen, vond haar eisprong plaats.

“Hij vond dat heel erg, want nu zou ik dat traject opnieuw moeten ondergaan. Maar ik zei: ‘Meneer, dit is het mooiste cadeau dat u mij kunt geven. Dit is voor mij zo’n mooi teken dat ik dit niet verder moet doorzetten. Dit is voor mij echt een cadeau.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.