Net zoals wij is koningin Maxima een mens van vlees en bloed, met vrolijke momenten, maar ook minder vrolijke momenten. En net zoals veel mensen heeft ook Maxima af en toe nood aan een babbel met de psycholoog. En die babbels die heeft ze nog eens extra nodig, sinds de dood van haar zus in 2019.

“Soms wordt het me allemaal te veel, school, vrienden en dan praat ik met iemand. Als ik er behoefte aan heb, maak ik een afspraak. Even je hart lucht en dan ben ik weer voor een maand klaar”, vertelt ze aan Claudia de Breij en schrijft Weekend.

Maxima lanceerde in Rotterdam MIND Us, een organisatie die zich in gaat zetten voor de metnale weerbaarheid van jongeren. Ze gaat als erevoorzitter aan de slag en staat daarmee aan de wieg van deze nieuwe organisatie, schrijft Weekend.

Dat idee is er gekomen na de dood van haar zus. “Dan word je overspoeld door heel veel gevoelens. Verdriet, verlies, machteloosheid. Dat het zo ver was gekomen en je haar niet hebt kunnen helpen. Maar we wisten niet goed hoe, het was moeilijk om erover te praten.”

Op dat moment besefte de koningin dat professionele hulp bieden en begeleiding belangrijk kan zijn bij het verwerken van je problemen. “Samen kunnen we heel veel psychisch leed voorkomen en jonge mensen helpen weerbaar te zijn en hun mentale gezondheid sterker te maken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS