Zangers als Wolter Kroes doen soms tot zo’n 300 optredens per jaar. Dat is heel veel en werd ook een beetje te veel voor Wolter. Ook Danny Froger heeft veel optredens, maar nog geen 300 per jaar. Hij legt zichzelf voorlopig ook geen limiet op.

“Ik probeer het wel meestal op maximaal drie per avond te houden. Dat is vooral om de kwaliteit te bewaken. Van drie optredens op een avond weet ik dat dat nog makkelijk gaat. En dat vind ik dan eigenlijk ook wel genoeg”, zegt Danny in Party.

Soms moet Danny van de ene kant van het land naar de andere kant en dan is hij toch wel lang onderweg. Dan is het praktisch ook niet mogelijk om zoveel optredens te doen.

“Dat is wel heel vaak wat er aan de hand is: het vele reizen en het opschieten om op tijd op de volgende locatie te zijn. Het publiek ziet vaak alleen het leukste stukje, namelijk het optreden zelf. Maar daarvoor zit je als artiest heel wat uren in de auto.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.