In Nederland is het niet zo uitzonderlijk dat Dan Karaty in de jury zit van een talentenjacht. Dan is een Amerikaan, spreekt gewoon Engels en wordt ook gewoon ondertiteld voor de kijkers. Niks bijzonders voor de Nederlandse televisiekijker, want iedereen is er al lang aan gewend.

Maar waarom wordt hij zo vaak gevraagd om in de jury te komen zitten? Is het omdat hij een grote bekende ster is in Amerika? Helaas, dat is hij jammer genoeg niet.

“Ik ben al jaren niet meer op televisie in Amerika, waar ik ooit in ‘So You Think You Can Dance’ zat. Daardoor herkent niemand mij daar als ik over straat loop. Dat was ook het mooie toen ik in Amerika naar een afkickcentrum ging voor mijn drankverslaving”, zegt Dan in de podcast ‘Wat Kan Er Nou Gebeuren’ en kunnen we lezen in Weekend.

Toen Dan naar het afkickcentrum ging, kende niemand hem daar en hoefde hij niet bang te zijn dat de mensen hem zouden herkennen. Hij vertelde ook niet wat voor werk hij deed.

“Pas na een aantal weken vertelde ik de mensen wat ik deed voor de kost. Toen werd dat een ding en gingen we samen dansen in de hal.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.