Erkennen dat je een alcoholprobleem hebt, het is een grote stap die je zet. Er ook openlijk mee naar buiten durven komen, is zowaar nog straffer. Dan Karaty deed het allebei, alleen al om een steun te zijn voor mensen die met hetzelfde probleem kampen.

“Ik heb tijdens mijn herstel veel gehad aan de verhalen van mensen die dit pad eerder hebben bewandeld. Doordat zij hun ervaringen deelden, wist ik dat je je verslaving kunt overwinnen. Die rol wil ik nu voor anderen spelen en dat doe ik door over mijn alcoholisme te praten”, legt hij uit in Libelle.

De vele reacties die Dan krijgt op zijn getuigenis doen hem veel deugd en helpen hem verder in zijn herstelproces.

“Ik laat mijn kwetsbaarheid zien, waardoor mensen ook hun kwetsbaarheid durven te tonen en er echt constant ontstaat. Zo mooi! Zoals jij zegt: het voelt alsof er een wonder heeft plaatsgevonden, maar ik ben niet zo dat dat ik dat geloof.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.