Dan Karaty en zijn vrouw Natasha zijn door een moeilijke tijd gegaan. Dan was een tijdlang verslaafd aan alcohol en dat had een serieuze invloed op zijn leven, maar ook op dat van zijn vrouw en kinderen.

Nu is hij terug nuchter en geniet hij weer van het leven en hij wil dan ook graag zijn advies delen in Libelle, speciaal voor partners van alcoholisten.

“Helaas: je kunt het probleem niet voor hen oplossen. Dat zal de alcoholist zelf moeten doen. Natasha kon doen wat ze wilde, maar totdat ik zelf inzag dat ik hulp nodig had veranderde er niks. Herinner je dierbare eraan dat je het probleem ziet, wij alcoholisten denken altijd dat niemand doorheeft wat er aan de hand is.”

Dan vertelt ook dat je als alcoholist vaak denkt dat je er alleen voor staat. Maar ook dat is niet waar. Je hoeft niet in je eentje problemen op te lossen.

“Het besef dat er mensen zijn die aan jouw kant staan en je willen helpen is heel belangrijk. Probeer de verslaafde te steunen. Dat klinkt makkelijk, maar dat is het totaal niet, dat weet ik. Veel mensen drinken niet omdat ze dat willen, maar omdat ze niet weten hoe ze zonder alcohol moeten leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.