De jeugd van André Rieu was leuk, maar ook moeilijk. Hij had een strenge vader en moeder en daar had André het vaak moeilijk mee. Zij voedden hun kinderen streng rooms-katholiek op.

“Mijn ouders waren snobistisch en er was weinig gezelligheid thuis. Als ik eens plezier had, zeiden ze: ‘André, van jou komt zo niets terecht, wees eens serieus”, vertelt André in Libelle en Party.

De vader van Rieu was vaak met zichzelf bezig en was ook vaak afwezig in het leven van zijn kinderen.

“Ik heb in mijn jeugd weinig van zijn aanwezigheid meegekregen, hij bemoeide zich niet echt met zijn kinderen. Maar natuurlijk heeft zijn liefde voor muziek wel zijn stempel gedrukt op ons gezin. We gingen altijd naar zijn concerten en in huis klonk altijd muziek. Hij was vreselijk muzikaal. Das dat zit wel in de genen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.