Het zijn spannende tijden voor Albert Verlinde. Vanaf april brengt hij ‘Grease’ terug naar de theaters en gaat hij de komende maanden met heel Nederland op zoek naar de geschikte Dany en Sandy. De kandidaten werden onlangs bekend gemaakt en het beloofd een stevige strijd te worden.

Maar waarom terug ‘Grease’? De musical is de voorbije jaren al zo vaak gespeeld en hernomen, iedereen kent het verhaal nu ondertussen toch wel? Albert legt de keuze uit in Party.

“Als je ‘Grease’ zegt, hoef je niks aan iemand uit te leggen. Iedereen weet wat ‘Grease’ is en dat het leuke muziek heeft, een verhaal is van jonge mensen en positief is. Volgens mij is dat waar mensen nu behoefte aan hebben.”

En hij zou wel eens gelijk kunnen hebben. Ondertussen werden er al meer dan 50.000 tickets verkocht en lijkt het wel alsof mensen al lange tijd zaten te wachten op een herneming van de musical.

Het is ondertussen van 2007 geleden dat ‘Grease’ nog eens te zien was in de theaters. De hoofdrollen waren toen voor Jim Bakkum en Bettina Holwerda. Zij reden met de auto recht de orkestbak in.

“Ik zat thuis toen ik werd gebeld en ik schrok me kapot. Gelukkig is het goed afgelopen. Vooral voor Jim en Bettina was het natuurlijk vreselijk wat hun was overkomen, maar ook voor het publiek, voor wie Jim en Bettina als Danny en Sandy hun helden waren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl