Fans van ‘Grease’ kunnen zich weer in de handen wrijven. Hun favoriete musical komt terug naar het theater en daar kijken al heel wat mensen naar uit.  Het is al meer dan 10 jaar geleden dat de musical nog eens werd gespeeld in Nederland en dus was het tijd voor een nieuwe versie.

In 2007 werden de hoofdrollen nog gespeeld door Jim Bakkum en Bettina Holwerda, en voor hen zal ‘Grease’ altijd een onvergetelijk avontuur blijven. Ze werden niet alleen verliefd op elkaar op de scène, ze reden ook met de auto recht de orkestbak binnen. En dat was even schrikken voor Albert Verlinde.

“Wat ik me voornamelijk herinner, als je kijkt naar werksituaties en hoe je omgaat met personeel, is dat wij met ‘Grease’ naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam zouden gaan. De voorstellingen waren daar uitverkocht. De eerste avond is toen gecanceld en ik heb de hele middag met iedereen in een kring zitten praten over hoe ze het ervaren hadden en of wij nog wat konden leren”, vertelt Albert in Weekend.

De dag nadien ging de voorstelling uiteindelijk niet door en dat bleef zo het geval tot Albert er zeker van was dat iedereen terug oké was.

“Na twee avonden vrij, zijn we weer gaan spelen. In de sportscène ben ik toen als grap met de cast mee het toneel over komen hollen om iedereen nogmaals het gevoel te geven van: ik ben er voor jullie.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.