Bassie en Adriaan zijn al 4 generaties lang bekend bij het publiek. Nog steeds genieten heel wat mensen van de avonturen van de acrobaat en de clown en ze hebben zelfs een eigen museum. Daar komt nu ook nog een documentaire bovenop.

Zelf vinden Aad van Toor en Bas van Toor het een grote eer dat ze op hun leeftijd nog een documentaire krijgen. Maar de gezondheidsproblemen van Bas overschaduwen die vreugde.

Bas is aan zijn huis gekluisterd, en ligt vooral in zijn bed dat in de woonkamer staat. Zo kan hij de hele dag bij zijn geliefde Coby zijn. Hij werd de afgelopen jaren getroffen door een hartaanval en een beroerte.

“Het gaat niet goed met Bas. Daarin is eigenlijk geen verandering gekomen. Het is niet slechter geworden, maar ook zeker niet beter. Ik spreek hem regelmatig. En wanneer ik in Nederland ben, bezoek ik hem”, zegt Aad in Story.

Als we Aad mogen geloven dan maakt Bas nog altijd veel grapjes, ondanks dat hij nog amper kan praten. Maar Bas is ook vaak erg verdrietig. “Dan zegt hij tegen me: ‘Waaraan heb ik dit verdiend?’ Daar kan ik geen antwoord op geven. Want wat Bas overkomen is, verdient hij ook niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.