Op 5 september start prinses Amalia aan haar eerste jaar PPLE. Een spannende, maar mooie tijd breekt aan voor de prinses, die samen met enkele vriendinnen in een studentenhuis in Amsterdam verblijven.

Dat pand moet natuurlijk helemaal beveiligd worden, want het is natuurlijk de opvolger van koning Willem-Alexander die er gaat wonen. Er mag haar dus niks overkomen.

En die maatregelen zijn niet min. Zo werd onder meer haar deur geverfd van rood naar groen, zoals alle andere deuren in de straat. En er hangen aan de voorgevel twee camera’s die 360 graden in het rond speuren.

Maar dat is nog niet alles, zegt Story. Zo zijn er ook geavanceerde sloten geïnstalleerd die een huissleutel overbodig maken. De bewoners van het pand raken alleen maar binnen met een magneetkaart of gezichtsherkenning.

En zelfs dat is nog niet alles. Voor elk raam werden veiligheidsstangen geïnstalleerd. Misschien wel de belangrijkste voorzorgmaatregel waar niet alle Oranjes ooit evenveel waarde aan bleken te hechten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.