Koning Willem-Alexander wou zich de voorbije weken van zijn goede kant laten zien en hij stelde de poorten van Kasteel Het Oude Loo open voor 32 Oekraïense vluchtelingen. Dit tot groot ongenoegen van de buurtbewoners.

Het domein waar de vluchtelingen verblijven Kasteel Het Oude Loo is normaal 2 maanden per jaar geopend voor de buurtbewoners wanneer het domein in volle bloei staat. En dat is dit jaar niet het geval. Naar eigen zeggen om de privacy van de vluchtelingen te bewaren.

“Het is er gewoon onmogelijk om naar binnen te kijken”, zegt één van de buurtbewoners tegen Story. De buurtbewoners zijn gefrustreerd en er lijkt niet meteen een einde aan de situatie te komen.

Het personeel werd massaal ingezet en alle activiteiten voor de rest van het jaar werden al afgelast. Waaronder de rondleidingen in het park.

Hoe de situatie dan verder zal evolueren dat is nog niet duidelijk. Net zoals er nog geen duidelijkheid bestaat over hoe de oorlog zal evolueren. RVD laat nog het volgende weten aan Story. “Mocht Willem-Alexander dit najaar van plan zijn zoals gebruikelijk een jachtuitje te organiseren, dan zou het verstandig zijn de vluchtelingen in het kasteel hiervan op de hoogte te stellen. Het is niet uit te sluiten dat er paniek uitbreekt als er geweerschoten weerklinken.”