Zo wist Tom Van Landuyt zijn vrouw Angela Schijf te versieren

Foto: VRT

Angela Schijf is zowat één van de bekendste actrices in Nederland. Ze speelde rollen in onder meer ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ en ‘Meisje van plezier’. Maar actrice worden was helemaal niet het plan van Angela. Zij had een heel andere toekomst voor ogen.

“Ik wou naar het gymnasium gaan om medicijnen te gaan studeren. Daarna wou ik graag carrière maken in een ziekenhuis. Ik had mijn leven tot mijn 65e al op de weekplanner staan”, lacht ze in Flair en Story.

Maar het ging de hele andere kant uit. En dat allemaal dankzij het model staan voor reclamefolders en een rolletje in een commercial. Toen men Angela opmerkte wilde men haar graag voor een rolletje in GTST, eerst voor slechts 3 maanden, die later 3 jaar zouden worden.

Daar raakte Angela besmet met het acteervirus. De rollen volgden elkaar op en nu is ze zelfs te zien in het theater in de rol als engelbewaarder in ‘Dagboek van een Herdershond.’  En het theater katapulteert haar weer 21 jaar terug in de tijd.

Angela leerde immers haar man Tom Van Landuyt kennen achter de schermen van het theater. Tientallen brieven schreef Tom naar Angela na hun eerste ontmoeting. Tientallen brieven lang zou het duren voordat Angela volledig viel voor de charmes van deze knappe acteur. En de rest is geschiedenis.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.